Fars dag

Varje fars dag blir jag lika tagen av hur många världens bästa pappor det faktiskt finns. Tänk att så många barn – både yngre och vuxna barn – får känna att just deras pappa är den bästa i världen.

Samtidigt tänker jag på alla dem som aldrig skulle kunna använda sådana uttryck för att beskriva den pappa som är deras. Och på dem som inte kan använda sådana yttryck för att beskriva den pappa som är deras barns pappa.

Sorgen i det alla dagar. Sorgen i det just den här dagen.

För mig är det här med pappor och fars dag samtidigt både helt oladdat och helt superladdat. Ibland är det ju så. Någonstans inne i mig finns ett litet barn vars morfar kom till dagiset för att göra stentroll när alla andras pappor kom, på en tid när det var så att alla andras pappor kom. Men mest av allt är jag idag tacksam för att vägarna till en pappa kan se så olika ut och för att mina barn har en så sanslöst fin pappa, för att de använder uttrycket världens bästa och menar det när de beskriver honom.

En av dem lyfter i sitt farsdagskort fram att pappa är bra på att spela pippispel och vara med mamma. En annan önskar att han skulle vara proffsspelare och vill hälsa att han är bäst. En tredje kallar honom hjälpsam, omtänksam, inspirerande och cringe.

Så låter det hos oss fars dag 2020.

Den här bilden är tagen i augusti 2018. Den säger så mycket om min Fredrik och den pappa han är. Mer om berättelsen bakom bilden kan du läsa här. Glad fars dag, min älskade. Tänk att det är just du som är just mina barns pappa. Ingen är gladare än jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s