Med sitt nya lag

För två år sedan spelade Arvid sitt livs första fotbollsmatch. Den skrev jag en text om i min andra bok. Så här började den texten:

”Min son spelar sin allra första fotbollsmatch. Det är en övningsmatch – tack och lov – men det är likväl hans livs allra första fotbollsmatch. Den svarta speltröjan är alldeles för stor för honom, fast egentligen är det han som är alldeles för liten. Ett år yngre än de andra, dessutom född på hösten. Han är mer åskådare än spelare. Om ens det. Ofta vandrar hans blick åt helt andra håll. Jag hade ingen aning om att träd och fåglar och föräldrar som står vid linjen kunde vara så intressanta. Han tuggar på sin fotbollströja, håller liksom upp den med munnen för att hindra att den hänger långt ner över knäna. Han håller helt enkelt på med många olika saker. Fotboll är inte en av dem.

Jag är sanslöst stolt över honom.

Det finns barn på den där fotbollsplanen som faktiskt kan spela fotboll. Som dribblar och passar och skjuter och gör saker med mål och mening. De är sex år gamla, men jag skulle vara chanslös mot dem även om jag tog alla mina kilon och all min livserfarenhet till hjälp. Deras föräldrar är säkert också oerhört stolta över de barn som ser ut att inom några år kunna försörja hela släkten på sitt spelande.

Men ingen kan vara stoltare än jag.”

För ungefär ett år sedan försökte han sig på lagspel i HIFK. Det gick ”så där” kan man väl säga om man med ”så där” menar fruktansvärt dåligt. Det har jag också skrivit om. Här.

I dag har han spelat sin första match med sitt nya lag. Jag var sanslöst stolt över honom. Han älskar att spela fotboll och nu äntligen har så pass många bitar fallit på plats att han dessutom älskar att spela fotboll i lag. Att det kan hända så mycket på ett enda år är helt obegripligt. Hans nya lag känns så fint. Men finskan… Den lär vi fortsättningsvis få vänta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s