Bortvald

Ett diktdu sökte en gång en kvinna, fann en själ och blev besviken. Själv sökte jag en gång ett jobb, fick ett nej och blev ledsen.

Jag trodde egentligen aldrig något annat. Jag hade blivit förvånad om jag hade fått jobbet, men jag blev också förvånad över hur ledsen jag ändå blev. Trodde kanske att min besvikelse skulle vara lika liten som mina förhoppningar. Men nej.

Det gör fruktansvärt ont att bli bortvald. Också om man hade räknat med att bli det. Och jag ville så oerhört gärna ha det här jobbet.

Men jag har ju en nästan orubblig tro på att Gud öppnar fönster när han stänger dörrar. Därmed har jag också en nästan orubblig tro på att det finns en plats som är ämnad för mig, även om det är svårt att tro när man ser bara den stängda dörren.

Jag ska plåstra om min sårade stolthet och sedan ska jag leta efter fönster. Medveten om att jag faktiskt är en lika bra lärare nu som innan jag fick mitt nej. Hur det än känns.

I ett klassrum där jag snart får vistas alldeles för sällan.

10 reaktioner på ”Bortvald

 1. Hej Amanda!
  Du vågade söka jobbet som du ville ha, du satsade och blev ledsen då du inte fick det. Det ordnar sig. Värre om du inte vågat försöka tycker jag.
  Klokt tänkt att du ”… är en lika bra lärare nu som innan…”
  Lycka till och kram!
  Gilla

  • Hej Amanda!
   Tack för en fin blogg. Tråkigt att du inte fick jobbet, men som du säger är du en lika bra lärare ändå. Såg du förresten att de söker en lektor i modersmål till Jakobstads gymnasium – eller är det för långt borta?

 2. Wow. Hade en misslyckad intervju idag för ett jobb jag verkligen hoppats på. Satt och vältrade mej i självömkan, men tänkte att din blogg alltid lyckas muntra upp mig då du skriver så vackert om allting. Tänk att jag skulle mötas av detta inlägg, just idag! Fast jag blev ledsen att läsa om din besvikelse fann jag en så stor tröst i dina ord. För som du skriver, Gud har en plan för oss alla. Bara att ge sig ut på fönsterjakt nu då.

 3. Tråkigt att du inte fick jobbet, men jag håller med Mumintrollet, det är nog deras förlust att de valde någon annan och så jag tror att det väntar något ännu bättre jobb på just dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s