Födelsedagsväntan

Det var en gång en väntan på en födelsedag. En väntan som blev alldeles, alldeles för lång. Jag påminner den som behöver påminnas med en liten text innehållande stor smärta.

Jag hade nästan hunnit glömma hur det var förra året. I går blev jag påmind. Vi talade om att vi ska på kalas på tisdag. Två stycken till och med. Och så råkade jag säga att jag också har födelsedag på fredag.

Reaktionen kom orimligt snabbt. Och den var orimligt tydlig.

– Varför pratar ingen om min födelsedag? snyftade han.

Visserligen trött efter en intensiv dag i solen där tonåriga kusiner turats om att försöka matcha hans ständigt höga energinivå.

Men ändå.

– Kanske för att din födelsedag är i oktober, svarade jag försiktigt.

– Ändå! Det känns inte så bra för mig att alla bara talar om andras födelsedagar hela tiden, förklarade han som har en ständigt hög nivå vad gäller känslokontakt.

Älskade stora lilla. Lilla stora.

Det lär alltså bli en lång väntan i år också. Men jag lovade att vi kan börja prata om hans födelsedag redan nu bara vi inte börjar gnälla och tjata om den någonsin.

Han började genast prata om den. Funderar på att ha ett sexårskalas med paprikatema. Det låter onekligen som ett tema som skulle förutsätta en förälder med ständigt hög kreativitetsnivå och Arvid har välsignats med noll sådana föräldrar. Snarare minus tre. Men i det här skedet får alla blommor blomma. För det är ju verkligen inte så att kalaset ska ros i land nästa vecka. Eller månad. Eller ens månad efter det.

Det hinner komma och gå många paprikor och teman, tänker jag hoppfullt. Samtidigt som jag stålsätter mig. Födelsedagsväntan 2018. Bring it on.

Bild: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s