Någon annans sommarhelvete

Jag har – tyvärr – hört samma historia förr, men den här gången släpper den mig inte. Kanske kontrasten och krocken blev för stor. Mellan mitt eget sommarparadis och någon annans sommarhelvete.

Jag talar om den sextonåriga flicka som blev våldtagen under regattaveckoslutet i Hangö. Av två män i 30-40-årsåldern. Eller egentligen talar jag om de två män i min egen ålder som nu misstänks ha våldtagit en sextonåring. Det är så vidrigt. Det finns absolut inga ursäkter och inga tänkbara förmildrande omständigheter.

Hur jag kan veta det? Lätt. Det kan nämligen inte ens kan finnas sådana.

Jag tänker förstås att flickan kunde vara någon av mina elever. Någon av Fredriks syskonbarn. Någon av församlingens hjälpledare. Men egentligen räcker det ju med att det är någon.

Och det är det.

I en värld där sådant händer, betydligt oftare än vi får veta och tror, måste vi sluta säga saker som att samtyckeslagar är svåra och att #metoo har gått för långt. För vi har så uppenbart en lång väg kvar tills vi lever i en värld där ingen människa längre tror sig ha rätt till någon annan människa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s