Någon annans sommarhelvete

Jag har – tyvärr – hört samma historia förr, men den här gången släpper den mig inte. Kanske kontrasten och krocken blev för stor. Mellan mitt eget sommarparadis och någon annans sommarhelvete.

Jag talar om den sextonåriga flicka som blev våldtagen under regattaveckoslutet i Hangö. Av två män i 30-40-årsåldern. Eller egentligen talar jag om de två män i min egen ålder som nu misstänks ha våldtagit en sextonåring. Det är så vidrigt. Det finns absolut inga ursäkter och inga tänkbara förmildrande omständigheter.

Hur jag kan veta det? Lätt. Det kan nämligen inte ens kan finnas sådana.

Jag tänker förstås att flickan kunde vara någon av mina elever. Någon av Fredriks syskonbarn. Någon av församlingens hjälpledare. Men egentligen räcker det ju med att det är någon.

Och det är det.

I en värld där sådant händer, betydligt oftare än vi får veta och tror, måste vi sluta säga saker som att samtyckeslagar är svåra och att #metoo har gått för långt. För vi har så uppenbart en lång väg kvar tills vi lever i en värld där ingen människa längre tror sig ha rätt till någon annan människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s