Svårt att tro vid graven

Jag står vid graven och inser att det är ohyggligt svårt att tro just här. Att tro på en kärleksfull Gud. Den här graven borde ju inte finnas om han finns och kvinnan bredvid mig borde få ha två barn hos sig.

Samtidigt är det ohygglig lätt att tro vid den här graven. Hela jag bara måste tro på en kärleksfull Gud just här. Jag behöver hoppet om en trygg himmel där barnen finns nu och där hon en dag får återse sina älskade små. Jag behöver det så mycket att det blir mig givet helt utan kamp.

Det är det hoppet och den tron som en del brukar säga att bara är de svagas sätt att överleva.

Och jag tänker bara; må så vara.

Om det så gör mig svag i någons ögon kommer jag att hålla fast vid det hoppet och den tron så länge jag lever. Vid den här graven och på alla andra platser. Medveten om att jag och de flesta andra ibland behöver en styrka större än vår egen.

One thought on “Svårt att tro vid graven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s