Hisnande tanke

Igår var det val. 75 personer gav mig mandat att föra deras talan i församlingsrådet under de kommande fyra åren. Det är, för mig, en hisnande tanke. Ett enormt ansvar. En stor glädje. Och en minst lika stor överraskning.

Vågar jag tro att jag har en plats och en uppgift? Ja. Ändå ja. Trots att jag ju är så hopplöst lite politiker och aldrig någonsin har velat köra någon viss linje. Jag har ingen uttänkt agenda och ibland känns det som om beslutande organ är främst till för dem som pekar med hela handen, inte för oss som stundvis undrar om vi alls har händer.

Men ändå har jag landat i att: ja. Det finns en plats och en uppgift för mig. Och jag ser fram emot de kommande fyra åren.

Däremot vet jag inte om jag vill uppleva resan fram till valresultatet någonsin igen. Den har slitit på mig. Sällan var den vacker. Men nu är den över.

Nu börjar en annan resa.

Advertisements

6 thoughts on “Hisnande tanke

  1. Grattis både till dig och till församlingen! Av det jag läst får de en klok person i församlingsrådet.
    Jag upptäckte din blogg när jag googlade på nåt speciellt ämne, och sen insåg jag att jag har en av dina kära systrar i min närhet! Också en klok kvinna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s