Något korn av sanning

Jag satt och beklagade mig över allt det som varit de senaste veckorna. Ni som läst vet ju vad jag menar. Sa att jag blir så orimligt sårad och ledsen. Att en själ av teflon finns högst på min önskelista.

Människan i min närhet lyssnade men förstod bara delvis. För människan i fråga har enligt egen utsago ett filter som gör att kommentarer som bara vill illa rinner av. Va?

Var får man sådana filter?

Inte i mig. Jag är så obeskrivligt dålig på att ta emot alla kommentarer som inte doftar välvilja. Och i mitt sätt att vara människa finns ju att jag alltid kan se någon slags sanning i det som sägs. Också det illvillga innehåller oftast något korn av sanning någonstans. Likt en höna hittar jag det kornet och jag bär det med mig.

Men det är lättare att andas nu än det var för bara någon vecka sedan. Jag har börjat släppa taget om samlingen av korn och försöker behålla bara de som kan föra något konstruktivt med sig.

Advertisements

2 thoughts on “Något korn av sanning

  1. Tack för din blogg! Du inspirerar mig till att vara positiv och tacksam. Jag älskar hur fint du uttrycker dig. Idag fick jag läsa fem nya blogginlägg och jag blir bara så glad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s