Vansinnigt länge sedan

Bara för att det är så vansinnigt länge sedan. Det känns som om dagens outfit är typ… 90-tal. Men här kommer den klänning jag ålade in i kvart före sju idag på morgonen och som jag bott i resten av dagen.

IMG_0770.JPG

Idag ringde vår väckarklocka halv sju. Så brutalt tidigt. Vi trodde att vi var på väg till södern eller något när vi väcktes mitt i natten. Men när vi gick ut till bilen 7.11 insåg vi att de flesta av våra grannar var vakna, alternativt sov med lampor tända. Att vi i vanliga fall vaknar tidigast halv åtta är i sanning en lyx som jag sent vill ge ifrån oss.

Advertisements

4 thoughts on “Vansinnigt länge sedan

 1. Kan du berätta för mig hur man kommer utanför dörren med barnen påklädda (antar att de var med i.o.m. att du skrev “vi”) mindre än tre kvart efter väckning? Hur många av er hade hunnit äta morgonmål?
  Inom den där tiden har sällan någon i vårt hushåll ens hunnit börja äta morgonmål, jag har knappast ens fått en möjlighet att gå på toaletten eller byta pyjamasen mot dagskläder, eftersom jag fixat gröten o.d. och assisterat barnen i deras toalettbestyr. Förstår inte vart tiden rinner iväg i vårt hushåll.

  • Ja, säg det. 41 minuter efter väckning gick vi ut. Då var alla fyra påklädda. Alla fyra hade ätit gröt (Arvid rätt lite, men ändå). Vi vuxna hade borstat tänderna. Jag hade lite maskara på ögonfransarna. Eventuellt lite solpuder. Vi hade också hunnit packa blöjor och våtservetter, samt leta fram guddotterns mjukisdjur som vi inte hittade kvällen innan och som skulle till Österbotten.

   Hemligheten var väl att alla var taggade. Och att Arvid får komma upp först i det skedet när vi andra kommit rätt långt. Läs: någon vuxen ska hela tiden kunna fokusera på honom så att han inte hinner börja med något projekt som blir svårt att bryta.

   Och jag får inte tveka när jag väljer kläder. Bara köra på det första bästa. Klänning är bra då det inte ska kombineras.

   Typ så. Kanske.

   • Okej, om vi blir ivrigare på att få ta oss an dagens program (återstår att se om vi någonsin når dit), kommer morgonbestyren med morgonmål och allt att vara undan stökat fortare än kvickt.
    Det var en elegant klänning du valt att åla in i dendär tidiga morgonen. Ingen orsak att på morgonen fundera över dess lämplighet eller ej.

   • Kanske. Det här var ju en morgon när barnen skulle åka tåg i barnvagn för att hälsa på sina farföräldrar. Det är väldigt svårslagna omständigheter och en iver som var betydligt större än vår normala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s