Mina tillkortakommanden

Välkommen hem till oss en söndagskväll. Till exempel den 9 november 2014.

– Förlåt, Ingrid. Jag är ledsen att jag är så sur men jag blev verkligen irriterad när jag kom hem och vardagsrummet såg ut så här.

– Jag förstår det, mamma. (Right)

– Och sedan fick jag plocka upp allt här helt själv och då blev jag ännu mera irriterad.

– Men varför sa du inte att du ville ha hjälp då?

Och där har hon en poäng. Faktiskt. Jag antydde inte ens att hon kunde ha hjälpt till. Jag bara slavade på och surade.

– Nå, för att jag… inte gjorde det. Och så du vet så vill jag alltid ha hjälp när jag plockar. Hjälp och hjälp förresten. Det är ju inte min uppgift att plocka upp efter dig.

– Vad är din uppgift då?

– Till exempel att laga mat. Handla mat. Jobba så att jag tjänar pengar som vi kan köpa mat för. Jag tvättar kläder. Jag jobbar rätt mycket med diskmaskinen (ja, jag hörde mig själv uttrycka mig ordagrant så om diskmaskinen), jag städar badrummet, jag plockar och ordnar, jag hänger tvätt…

Medan jag räknar upp alla mina uppgifter går jag omkring och sopar i vardagsrummet, för jag är fortfarande i röjartagen. Och jag är fortfarande lite sur. Plötsligt ser jag upp från mitt ihärdiga martyrsopande och märker att Ingrid har satt sig ner i soffan och börjat läsa en bok. Hon noterar inte ens att min uppräkning tar slut. Hon bara läser vidare.

Och jag älskar henne så ofantligt mycket. Och jag älskar vad hon gör med mig. Hon håller mig på mattan. Aldrig kommer det att komma en dag då jag tror att jag är perfekt så länge hon finns i mina dagar. Ingen har gjort mig mera medveten om mina tillkortakommanden.

Men ingen har heller lärt mig mer om villkorslös kärlek som ser så otroligt långt bortom de tillkortakommandena.

IMG_7418.JPG

Advertisements

2 thoughts on “Mina tillkortakommanden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s