Lucka 15 – Berätta om en av dina favoritböcker

Det är ju nästan som att be mig berätta om ett av mina favoritbarn. Men om jag verkligen måste så säger jag Björnstad av Fredrik Backman. Den boken älskade jag. Och när jag läste den igen typ sju år senare var jag fundersam. Är den faktiskt lika bra som jag mindes?

Den är ännu bättre, konstaterade jag när tårarna rann. Jag är nästan lite avundsjuk på dig som inte ännu har läst den. Du har något underbart framför dig.

Dessutom läser jag precis allt som Karin Collins, Karin Erlandsson, Ulrika Hansson, Ellen Strömberg och Maria Turtschaninoff skriver. Jag har en thing för kvinnliga, finlandssvenska författare. Och Kaj Korkea-aho. Inte en enda av hans böcker blir oläst.

Och Tomas Sjödin. Han har för alltid en unik plats i mitt läsarhjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s