Min första egna

I nästan tjugo år har jag älskat en man som älskar ett fotbollslag. Aldrig under de tjugo åren har jag känt att jag vill ha en egen speltröja.

Men. Så kom lagets third kit för säsongen 22/23 och jag ville verkligen ha just en sådan speltröja. Många andra vill tydligen också ha den eftersom det inte gick att få tag på den i rimliga storlekar i hela Liverpool. Tro mig, jag gick runt och frågade i orimligt många butiker. Så en sen kväll på hotellet klickade jag hem en egen speltröja. Min första egna. Kanske enda egna. Och ikväll halv elva, när jag hade läst dagens sista elevtext, belönade jag mig med att öppna det paket som kom hem till mig tidigare idag.

Eftersom det är matchdag har jag förstås min speltröja på mig. Eftersom dagen inte gett mig en minuts lustläsning av skönlitteratur hittills har jag förstås min speltröja på mig medan jag läser Ulla-Lena Lundbergs nyaste roman.

Och tvivlar på att någon annan hittills har läst den boken iklädd säsongens third kit.

Nu kan jag gå klädd precis som Arvid och hans bästis. Inte illa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s