Maj 2022

Det finns mycket som kunde skrivas om april 2022 och någon gång ska det kanske skrivas. Men just nu skriver jag hellre om maj. För det finns mycket som kan skrivas också om maj 2022.

För det första ska jag bo på hotell en natt i veckan fyra majveckor i sträck. Det säger en hel del. Det säger en hel del ganska härligt.

För det andra kommer jag att ha en obarmhärtigt lång rad av sista-gången-upplevelser i maj. Det säger också en hel del. Men det säger inte bara härligheter. Så är det ändå oundvikligen när säckar knyts ihop och dörrar stängs och vägar kommer till sin ände. Jag vet att det kommer att bli jobbigt.

Men jag tror inte det blir lika jobbigt som der var i april. Det här kan jag få äta upp, men jag tror verkligen inte det.

Vi människor bär ju olika saker olika väl och nu när jag är nästan fyrtio börjar jag ha en rätt stark känsla för vad jag klarar bra och vad jag klarar mindre bra. Det som april gav hör för mig till det senare. Och jo – jag är också medveten om att det finns en massa saker som jag ännu inte behövt klara av och inte har en aning om hur jag skulle fixa. Men det tar jag sedan. Det går inte att idag försöka klara av det som du inte ens står inför ännu. Du brister om du börjar försöka.

Det är häftigt att vara människa. Det är stort att få leva.

Selfie från hotellvistelse nummer ett i maj 2022. Med min älskade Fredrik på vårt älskade egna dygn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s