Hopp

Vi har ju hört det sägas ibland, vi i min generation. Att våra barn kommer att vara den första generationen på länge som får det sämre än sina föräldrar.

Jag har länge inte riktigt förstått. Men nu lär sig mina barn ord i samhällslära som jag trodde de skulle behöva lära sig ”bara” i historia. Mycket är oroligt och osäkert, på många olika plan och nivåer. Sjukvården har för lite pengar. Skolan har för lite pengar. Jordbruket är i kris. Hela världen i klimatkris.

Och ändå. Hopp. Vilken grej.

Mitt i allt som är oroligt och dåligt och krisigt i världen så är vårsolen helt magisk också i april 2022. Kanske i synnerhet i april 2022. Och mitt i egna mindre oroligheter och dåligheter och kriser finns vänner som bara finns. De är ännu bättre och ännu mera magiska än vårsolen.

Hopp. Vilken grej. Det ordet håller bestämt på att bli ett av mina allra bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s