Ljuset

Det är sant ändå. Att ljuset lyser som allra starkast i mörkret.

Vi ser fruktansvärda bilder varje dag just nu. Det går inte att komma undan. Det ska kanske inte ens gå.

Men vi ser ju också fantastiskt vackra bilder. Vi ser människor som sträcker ut sina händer. Som öppnar sina hem. Som ordnar insamlingar och ger pengar till dem som vet var och hur de behövs allra mest. Företag och organisationer som sänker delar av sin vinst till dem som lever i det mörkaste mörker. Trots att dessa företag och organisationer gått på knäna de senaste två åren så finns viljan att göra en skillnad där.

Ja. Ljuset lyser som starkast i mörkret. Ljuset är det enda som rår på mörkret. Du som är med och lyser – tack. För att du gör mörkret mindre outhärdligt. Både för dem som har det allra svårast just nu och för oss som bara anar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s