Ganska lite att komma med

Jag är väl som människor är mest och tycker i regel att november har ganska lite att komma med. Men jag har blivit bättre på att se någon slags charm också i den månad som är nu. Fokuserar på mitt positiva.

Så här gör jag:

1. Det finns något lite nådigt i mörkret. När det är kolmörkt redan klockan fyra – hur mycket mer kan en människa egentligen förväntas göra och orka efter det? Jag tycker att man måste ganska lite när det är mörkt hela tiden. Det finns något förlåtande i det. Något tillåtande. Jag bejakar.

2. För en människa som egentligen tycker att väntan är minst halva grejen så har november mycket att ge. Jag har alltid tyckt om julen, men faktum är att jag tycker ännu mer om väntan på julen. För mig är första advent julafton och julafton jättelång. Så november är väntan på väntan. Inte mig emot. Inte alls. Jag bejakar.

Det hjälper. Jag ser annat än mörker och jag ser ljus in mörker.

Hur gör du?

2 reaktioner på ”Ganska lite att komma med

  1. Dyker in i mörkret. Njuter. Massa promenader i tystnad. Sätter upp lite stjärnor ikväll. Möjligt att jag dammsuger men bara kanske.

    Välsignad November till er!

  2. Jag tillhör den lilla skara, känns det som, som är född i precis rätt land. För jag gillar mörker, höst och regn, och älskar snö😀För mig är november månaden före årets mysigaste månad❤️Och öven jag gillar väntan! Alltså blir november helt okej, (förutom att vi just nu genomgår en mindre lycklig period. Men så är det med livet;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s