Blindveckan

Vet du vad det här är för vecka? Det är blindveckan. Den årligt återkommande veckan uppmärksammar aktuella och viktiga teman för personer med synnedsättning. Årets tema är ”Säg det med ord”.

Jag antar att du inte vet att det är blindveckan den här veckan. Nästan inget annat år har jag heller vetat.

Och någonstans önskar jag verkligen att jag inte visste i år heller.

Men om priset för den ovetskapen skulle vara att Hilde inte fanns i mitt liv – som just precis den hon är – så är valet lätt. Jag väljer vetskapen tusen dagar av hundra.

Ungefär 3000 synskadade i Finland har svenska som modersmål. 80 % av dem är över 65 år gamla. Bland de 5 % som är barn och unga finns vår älskade Hild. Att få vara hennes mamma är en gåva och en glädje. Mitt mål är och har alltid varit – också innan vi visste att synskadan fanns – att hennes liv ska få bli så stort och rikt och meningsfullt som möjligt.

Från djupet av mitt hjärta: tack till alla de organisationer och människor som arbetar för att det målet ska bli lättare och möjligare att uppnå! Jag lär mig mer och mer hela tiden. Jag blir allt mer imponerad.

Tack!

Hon. Fotad av sin moster Matilda.

En reaktion på ”Blindveckan

  1. Nej, jag visste inte att det var Blindveckan…Så bra att man kämpar på olika sätt med att uppmärksamma svårigheter💪❤️Idag har jag skrivit lite mer utförligt om vårt tuffa hemma…För att jag vet att vi är långtifrån ensamma. Och med förhoppningen, och vetskapen, att det blir lite lättare när man delar det svåra. Hoppas att du, och de dina får en fin dag. Kram🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s