Behöver

Jag försöker vara försiktig med hur jag använder ordet behöver. När vi säger att vi behöver något antyder vi ofta att vi har rätt till det eller har gjort oss förtjänta av det. I den meningen behövde vi inte det här. Vi hade ingen rätt till det och vi hade på inget sätt gjort oss förtjänta av det. Så jag skulle inte säga att vi behövde det, det finns så många som hade behövt det mer. Men jag kan säga att det gör oss väldigt, väldigt gott.

Att för en liten stund få byta miljö. Ha ett annat vardagsrum. Ta kvällspromenaden i andra miljöer. Att inte kunna göra något av alla de där miniprojekten hemma som inte blev gjorda på sommarsemestern. Att ge barnen så mycket tid tillsammans att de kommer ihåg hur bra de faktiskt är på att vara syskon. Att vila och vara.

Det finns dagar då vi inte är samlade alla fem vid matbordet en enda gång. Det finns dagar då vi ser rätt lite av varandra.

De här dagarna är inte sådana dagar. Och det gör oss väldigt, väldigt gott.

Vårt tillfälliga vardagsrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s