Idol och superhjälte

Att ha barn i olika åldrar är bland annat att få använda helt olika föräldramuskler. Ibland ska en massa olika muskler jobba på en och samma dag. Inte konstigt att man blir lite trött. Idag blev en sådan dag.

Att ha barn i olika åldrar är också att ha många olika kamper på gång samtidigt. Det kräver många olika verktyg och ibland kan det vara svårt att hinna byta verktyg mellan fighterna. Å andra sidan drunknar man inte lika lätt i den där ena stora kampen med stort K. För ingen sekund hinner man inbilla sig att det här är allt som livet är.

Men att ha tre barn i tre olika åldrar är också att ibland få låta sin fyaåring somna bredvid sin absolut största idol och superhjälte. Det är att ibland få låta sin trettonåring somna bredvid en liten som bara beundrar och älskar. Det gör innerligt gott. För dem båda. För oss alla.

Den kärleken. Redan då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s