Rebecka

Jag har världens bästa vänner. Det säger nästan ingenting om mig och det säger nästan allting om dem. Ingen enda dag i mitt vuxna liv har jag känt mig ensam. Tänk det. Tänk.

En av mina allra bästa vänner föddes just den här dagen för fyrtio år sedan. I den bästa av världar hade jag fått hålla ett tal till henne idag. I den här verkliga av världar får jag skriva ner mitt tal till henne istället.

Älskade vän.

Jag är så innerligt glad över att Gud förstod att den här världen behövde dig och jag är minst lika glad över att Gud förstod att jag behövde dig. Så när våra män var femton år gamla träffades de på sitt rippiläger. Ingen av oss fanns i deras liv då, nu finns vi alla fyra för alltid i varandras.

Rebecka, du är olik mig på nästan alla sätt. Att vi valde varandra är egentligen så märkligt att jag undrar om vi ens gjorde det. Jag misstänker att vi fick varandra, som gåvor.

För hjälp, vad jag behöver dig.

Du är en av de mest trofasta och uthålliga jag vet. Du klarar nästan vad som helst och du klagar nästan aldrig. Ditt hjärta är ett av de största och mest tjänande som finns. Du lever det du tror på varje dag. Du har lärt mig mycket om vad kärlek är.

Jag har känt dig nästan halva ditt liv, jag har känt dig mer än halva mitt eget. Jag har levt nära dig i högt och lågt och i stort och smått. Du är min förstföddas gudmor, jag är din förstföddas. Vi har gråtit alla slags tårar tillsammmans. Vi har skrattat alla slags skratt. Vi har gjort London hur många gånger som helst och Lekholmen om möjligt ännu fler. Vi har drömt, hoppats, trott och bett tillsammans. När vi i tiderna valde att flytta till Helsingfors var det för att bygga något större än oss själva tillsammans med er. Ni gjorde valet lätt. När vi i tiderna valde att flytta från Helsingfors… Ni gjorde valet svårt.

Du är en av mina viktigaste människor. Ditt hem är ett av mina. Du blir aldrig någonsin av med mig. Jag älskar dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s