Sommarhus

Sommaren 2013 gjorde vi ett av livets största och mest spontana köp. Ett köp som visade sig vara ett av livets bästa. Vi köpte vårt sommarhus i Munsala. Vårt älskade, älskade sommarhus.

Det finns mycket man kan säga om vårt sommarhus. Att vi har golv bara på vissa ställen är en. Att vi har duschen i salongen är en annan. Att vi har ytterst öppna rörlösningar är en tredje.

Men allt det där är petitesser.

Det som absolut måste sägas är att lyckan bor i väggarna i det där huset. Att tio personer sommarbor där i vanliga fall och att vi många gånger har varit sexton. Ibland ännu fler. Att det har varit en plats för gemenskap och samvaro och att det faktiskt är det bästa av allt. Att vi gråter varje sensommar när vi åker därifrån.

Att jag grät lite på gården utanför huset när vi hade träffat mäklaren för ett par veckor sedan. Och att jag gråter lite nu när jag skriver det här.

Vårt älskade, älskade sommarhus är nämligen till salu. För åtta år sedan var det allt vi behövde och drömde och ännu mer. Nu är tiderna andra – tider blir fort andra när man lever i familj – och det är med enorm tacksamhet jag ser tillbaka på allt som det där sommarhuset har gett oss.

Om det kan ge nästa ägare ens en bråkdel av det så är den ägaren lyckligast på jorden.

Här kan du bekanta dig med sommarhuset.

3 reaktioner på ”Sommarhus

  1. Jo, så är det. Allt har sin tid då tiden inte står stilla. Det kan kännas både vemodigt och till och med lite bittert i uppbrottets stund, men, OM tiden stod stilla skulle vi också stå på samma punkt, för evigt. Inget att längta efter!

  2. Vilken fröjd att se också fastighetsförmedlingens bilder. Äntligen foton på hur det ser ut på riktigt i ett hem! Stövlar i tamburen, handdukar på tork, cyklar inne i huset etc. 😊 Är så dödligt trött på alla stailade hem där själva livet städats bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s