Pappa-Hilde-dag

Han jobbar rätt mycket när vi andra är lediga. Det blir många veckoslut och många vardagskvällar. Och nej, det är inte det bästa med prästjobbet.

Men en vardag i veckan är både han och Hilde lediga. Då har de pappa-Hilde-dag. Idag var en sådan dag. Hildes förväntningar var skyhöga.

– Imorgon blir det världens bästa pappa-Hilde-dag! Eller hur, pappa?

Han hummade instämmande, lyssnade inte riktigt.

Men han levererade när dagen väl kom. Redan före nio på morgonen hade han bytt om till shorts och cykelhjälm för att de skulle åka skateboard inne i hallen. Några timmar senare satt han lydigt på en pall med en kökshandduk runt halsen när de lekte frisör och Hilde gick all in med en leksakssax.

Och jag insåg när jag såg dem tillsammans mellan några möten och blev lite nykär i dem båda: det här kommer hon att minnas. Visst kommer hon att minnas att han var borta ofta på helgerna, men hon kommer också att minnas att det fanns en dag i veckan när han gav henne allt.

Alla våra barn har i perioder fått ha en tumisdag i veckan med Fredrik. Det är lätt att vara tacksam för det. Din vardag är ditt barns barndom, säger vi ibland. Det känns inte alltid bara bra, men ibland gör det det.

En pappa-Hilde-stund 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s