Johan Ludvig och Emma

Jag till min familj igår vid maten:

– Det är ju Runebergsdag imorgon…

Hilde avbryter genom att sträcka upp armarna i luften och vråla:

– JAAAAA! Runebeeeeerg!

Inget ont om vår nationalskald, men min enda tanke är att hon kommer att bli besviken. Hon som inte ens kan äta Runebergstårta.

Så vi har tonat ner honom idag.

Men samtidigt inte. För det här är ju dagen då finlandssvenskar får priser och i år finns det en alldeles speciell person bland pristagarna. Min älskade syster Emma prisbelönas med rätta för sin avhandling om äktenskapsteologi. Jag är så galet stolt och glad!

Som jag älskar den människan. Hon har en av de skarpaste hjärnor jag vet, men framför allt har hon ett av de varmaste och mjukaste hjärtan jag vet. Hurra för dig, Emma! Den gode Johan Ludvig kom med rätta lite i skuggan av dig i år.

Bild från Svenska litteratursällskapets prisutdelning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s