Storögd emoji

Av olika orsaker läste jag jättemycket i januari. 24 böcker. Här kunde jag faktiskt infoga en chockat storögd emoji, jag är faktiskt lite lätt chockad och tror inte att jag har läst så många böcker på en månad sedan jag var barn. Om ens då.

Allt var inte bra och allt var verkligen inte jättebra, men det fanns några riktiga ljuvligheter bland januariböckerna och eftersom jag själv får nästan alla boktips via sociala medier tänkte jag dela med mig av dem.

Så:

Vi får väl trösta varandra av Mark Levengood. Vill du skratta högt och mycket? Vill du förundras över hur sköna människor ändå är? Vill du konstatera för dig själv att han nog är naleis lyckad han den där Mark? Jo, du vill! Och då vill du läsa den här.

Den stora skrivboken av Agota Kristof. Den här slukade mig så totalt att jag inte har förmått mig läsa de två andra delarna ännu. Känns som om den här berättelsen måste få ta mer plats än jag har kunnat erbjuda. Den är märklig, den är vidrig och den är fängslande. Om utsatthet och vad den kan göra med oss.

De afghanska sönerna av Elin Persson. Väldigt välskriven, väldigt stark. Jag bara älskar hur vackert personerna och deras berättelser berättas. En sådan där bok som tar tag i hjärtat på riktigt.

Poet X av Elizabeth Acevedo. Lugnt det bästa jag läste i januari. När jag smällde fast den här boken behövde jag sitta tyst för mig själv och stirra rakt fram en stund. Den här boken berörde verkligen på djupet. Både berättelsen och språket landade helt rätt i mig.

Svälten av Magnus Västerbro. Ibland vill jag verkligen lära mig något nytt och då är en välskriven faktabok det bästa. Den här är en sådan. Ofattbar men sann. Lärorikt och med snygga kopplingar till nutid.

Bikupan av Sarah Crossan. Jag är svag för relationsberättelser och den här är skriven ur ett lite ovanligt perspektiv och på ett lite ovanligt sätt rent språkligt. Det var en intressant läsupplevelse. Jag är inte helt såld, men den lever lite kvar i mig och det är alltid ett gott tecken.

Hittills har jag läst exakt en bok i februari, så den här extrema starten kommer nog (tyvärr) inte att hålla i sig i längden. Men det var gott så länge det varade.

8 reaktioner på ”Storögd emoji

  1. Läser du pappersböcker eller på telefonen? Eller som ljudböcker? Jag har inte läst alls nu pga småbarn och skulle gärna börja igen.

    • Jag läser faktiskt nästan bara traditionella böcker. Någon enstaka gång läser jag på telefon eller ipad och några ljudböcker i året blir det. Men nästan bara ”vanliga” böcker. Tycker det är en helt annan grej. En för mig bättre grej. Hoppas du kommer igång med läsningen igen! Mina bästa tips för att skapa utrymme för läsningen? Stränga skärmregler efter tio eller nio på kvällarna. Och att läsa lite varje dag. Behöver inte vara mycket, men behöver vara varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s