Få höra till

Lycka är som bekant och tack och lov väldigt många olika saker. Hela tiden upptäcker jag fler. Bland annat är lycka att få komma med sin fyraåring till dagis på morgonen och mötas av hennes vän som med samtidigt både liten och stabil röst säger:

– Hilde, jag har ett brev åt dig.

Och sedan hitta ett brev med Hildes namn i Hildes hylla.

Jag är en helt vanlig förälder och önskar alltså mina barn allt gott och fint och roligt och härligt som finns. Men högst av allt på den listan är kanske ändå att de ska få höra till och vara del av, just sådana som de är. Det är en så avgörande del av att vara människa.

Därför är jag bara glad när jag får orientera mig fram i en hall med orimligt många par skor. Därför är det en ren glädje att vi ofta är fler än fem som äter här hemma.

Och därför skriver jag med glädje svar på kuvert till Hildes dagis- och brevvän när hon med högtidlig stämma dikterar: Till den finaste … i världen.

Bilden har inget och allt med texten att göra. Den här bilden ÄR tillhörighet för mig. De här människorna som du ser bara anonyma nackar av – de var min flock och mitt folk så länge. Jag kan sakna dem så mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s