Ingen fjäder i min hatt

Att också den här dagen är en del av mina barns barndom är verkligen ingen fjäder i min hatt. Men i ärlighetens namn är det nog ingen fjäder i deras heller. Om jag skulle ha fått en euro varje gång jag varit arg idag skulle jag vara rik. Om jag skulle ha fått en euro varje gång någon varit arg på mig idag skulle jag vara ännu rikare.

Samtidigt har vi haft jättemånga jättefina stunder också. Att en enda dag kan rymma så mycket slutar inte förvåna mig, lika förundrad är jag inför det faktum att kasten är så tvära och att det kan gå så löjligt kort tid att ta sig från höjd till dal. Och till höjd igen.

Inte är det ju konstigt att man är lite trött ibland när det är så här galet intensivt.

Herrens nåd är var morgon ny sjunger vi i en av Lina Sandell-Bergs psalmer. Må min egen också vara det, tänker jag så här när vi går mot kväll och småningom förbereder oss på att ta emot en ny morgon och en ny dag.

Styrka till dig som också är lite trött och som har bråkat med någon eller några du älskar idag.

Och styrka till dig som mest av allt längtar efter någon eller några att älska och bråka med ibland. Alltid mest styrka till dig.

Att få älska just de här är ändå bäst.

One thought on “Ingen fjäder i min hatt

  1. Jag tror inte att det är modernt med fjädrar i hatten, åtminstone inte just nu. Fjädrar tas ju från djurriket! För att inte tala om att den som fikar efter hattprydnader av det slaget ofta får något djuriskt över sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s