Wc-papper

Det finns många berättelser om mig och Fredrik. Så här på självständighetsafton 2020 bjuder jag på en om hur vi blev nästan självförsörjande på wc-papper.

Vi skriver hösten 2019. Jag och Fredrik har varit fotbollsföräldrar i några månader. Vi har kommit lätt undan hittills, eftersom vi dök upp mitt i säsongen var alla kioskturer redan bokade. Nu står vi inför vår första större utmaning. Vi ska sälja wc-papper.

Eftersom vi på gott och ont är de människor vi är så kommer vi ihåg det hela på allvar först den där dagen när vi får meddelande om att vi senast imorgon ska komma ihåg att meddela hur många säckar vi sålt. Det var med andra ord rätt få. Exakt noll. Så vi köper alla femton säckar själva. Tänker att vi ju har ett stort garage och att wc-papper sällan har bäst-före-datum. I efterhand säljer vi några säckar till barnens mor- och farföräldrar och medan hösten går och blir till vinter tänker vi att det ju är enormt praktiskt att ha garaget fullt med wc-papper.

Vi hoppar lite framåt i tiden och skriver våren 2021. Vi har fortfarande ett par säckar kvar i garaget från hösten när vårens omgång ska säljas. Men eftersom vi fortfarande på gott och ont är de vi är så är vi sent ute och köper igen säckarna åt oss själva. Och när vi skriver hösten 2020 är situationen densamma. Förutom att vi inte har ett par säckar kvar utan en handfull. Det kommer väl att vara så nu. 30 nya säckar i året. Och med ett ständigt ökande antal gamla säckar kvar i garaget.

Hur det här ska sluta vill jag inte ens tänka på. Hur många säckar har vi i garaget våren 2028 om Arvid spelar fotboll ännu när han är sexton?

Observera. Inte ett ord i den här texten är kritik mot försäljning av wc-papper. De flesta ord i den här texten är kritik mot oss. Men kritik med stor kärlek i grunden. Vi gör vårt bästa. Inte på alla punkter alltid, men förhoppningsvis på alla riktigt viktiga punkter åtminstone nästan alltid.

Du vet också vem du kan vända dig till om du behöver wc-papper. Du kan till och med få en riktigt bra deal.

Du vet också varför vi kanske har med oss wc-papper i situationer där andra har med sig vinflaskor och konfektaskar.

Och: jag betalar när som helst och med glädje priset för 30 säckar wc-papper om mina barn bara får och vill fortsätta spela i sina fantastiska lag i den här fantastiska föreningen som är vår byaförening.

I våra fotbollsföräldrakläder. Med ett av våra fotbollsbarn.

4 reaktioner på ”Wc-papper

  1. nå. man kan se det som att ni vara väldigt early adopters. när folk bunkrade toapapper som galningar typ mars 2020 satt ni redan på ett rejält garagelager.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s