Blunda och tänka på något annat

Den här bilden från vårt vardagsrum är inte tagen idag, men det kunde den vara. Någon nyans av det här har vi varje dag. Hilde är, som tidigare konstaterat, ohotad världsetta i att leka självständigt men det kommer med sitt pris. Och även om priset ibland är högt så är det alltid värt det. När hon går in i lek händer helt fantastiska saker. Det går inte att ogilla.

Just den här leken var speciellt bra, för Arvid var med på ett hörn. De lekte skola. Arvid var lärare, Hilde hjälplärare. Gosedjuren elever. Det finns ett schema på väggen och de målade bokstavsplanscher. Vissa lekar är som sagt helt fantastiska och en del av dem kräver rätt mycket utrymme och kapar hela rum.

Och rätt många av dem kräver föräldrar som förmår blunda och tänka på något annat.

(Och ja. Det står en dockvagn på vardagsrumsbordet. En dockvagn!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s