Efter nio på kvällarna

Är det bara jag eller gör sig corona bättre i dagsljus? När det är dag och ljus och ljud och liv är det så lätt för mig att tro att allt blir jättebra till slut. Att vi fixar det här. Men. När det är natt och mörkt och tyst och lugnt är vägen till den tron faktiskt lite längre.

Det märkte jag den där kvällen när jag kunde och borde ha krupit ner i en 120 cm bred tom barnsäng men istället valde att krypa ner i vår säng där det redan låg två barn. Jag som verkligen inte tycker om att sova med barn ville inget annat än vara nära.

De mest omvälvande dagarna tillät jag mig att bo på svenska.yle.fi nästan dygnet runt, men nu flyttar jag ut igen. Gör visiter, ja. Men klart kortare. Och efter nio på kvällarna besöker jag hellre andra världar. Läser för själen. För språket. För livet. För lusten. Ser tv-serie med Fredrik. Påminner mig om allt det goda och vackra och roliga som finns och som ju faktiskt är precis lika sant och lika verkligt som för några dagar sedan.

Det är inte att sticka huvudet i sanden. Det är bara att välja när man tittar åt vilket håll.

I dagsljus

En reaktion på ”Efter nio på kvällarna

  1. Ja! Tror helt på detta. jag tänker lite med nyheterna att i början när det trappades upp var det som när man ska springa ett sprintlopp – då kan man hänga med i en viss fart. ju mer det pågår, desto tydligare blir det att vi kanske snarare ska orka med ett maraton. då kan vi inte köra i ilfart och på helspänn hela tiden, utan det behövs långsammare lunk för att palla. Så förutom att lite nyhetsfasta då och då gör gott för den egna sinnesfriden, är det nog något som krävs för att orka med all den tid vi behöver orka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s