Utgå från att alla älskar

Vi brukar säga att hon är väldigt relationell, vår lilla Hilde. Och vi menar det. Hon är väldigt intensiv i sina relationer.

Idag tog hon det här med att bygga relation till en ny nivå när vi hade vänner på besök. Vänner som vi tyvärr inte har träffat på över ett halvt år och vänner som Hilde därför inte kom ihåg innan vi sågs.

Att hon några timmar tidigare inte kunde minnas dem hindrade inte Hilde från att önska att någon av dem – och inte de gamla vanliga föräldrarna – skulle tömma hennes potta. Hon visade minus förståelse när jag försökte säga något både pedagogiskt och sant om att de ju har egna barns pottor att ta hand om.

Det är ju på många sätt inte alls okej att förvänta sig att alla ska vilja tömma ens potta. Men på så många sätt är det mer än okej att utgå från att alla älskar en när man är tre år gammal. Och det gör hon, vår lilla Hilde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s