Utgå från att alla älskar

Vi brukar säga att hon är väldigt relationell, vår lilla Hilde. Och vi menar det. Hon är väldigt intensiv i sina relationer.

Idag tog hon det här med att bygga relation till en ny nivå när vi hade vänner på besök. Vänner som vi tyvärr inte har träffat på över ett halvt år och vänner som Hilde därför inte kom ihåg innan vi sågs.

Att hon några timmar tidigare inte kunde minnas dem hindrade inte Hilde från att önska att någon av dem – och inte de gamla vanliga föräldrarna – skulle tömma hennes potta. Hon visade minus förståelse när jag försökte säga något både pedagogiskt och sant om att de ju har egna barns pottor att ta hand om.

Det är ju på många sätt inte alls okej att förvänta sig att alla ska vilja tömma ens potta. Men på så många sätt är det mer än okej att utgå från att alla älskar en när man är tre år gammal. Och det gör hon, vår lilla Hilde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s