Just det liv vi ska ha just nu

För någon dag sedan satt jag och Fredrik vid köksbordet med våra kalendrar. Vi insåg att vi under månaden som kommer behöver barnvakt nio gånger. Nio! I den stunden kändes vårt vardagspussel helt orimligt.

Men bara en halvtimme senare var de flesta dagarna lösta och vårt vardagspussel kändes klart mer rimligt.

Och ikväll, när jag får somna hemma hos en av mina bästisar och hennes höggravida mage, känns det otroligt rimligt. Tänk att jag – trots att vi numera bor 400 kilometer från varandra – kommer att få träffa den här nya lilla människan ofta! Att jag ska få vara en återkommande del av barnets liv. Så otrolig rimligt. Så otroligt rätt.

Vår vardag nu kräver mer planering än någon av våra tidigare vardagar någonsin krävt, men jag tror faktiskt att vi just nu har just det liv vi ska ha just nu. I det är det lätt att vila. Trots att pusslet inte riktigt rymmer alla bitar alla dagar.

Bild: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s