Vill aldrig någonsin glömma

För exakt ett år sedan kom jag hem från en av mitt livs bästa resor. Och helt klart mitt livs mest unika. Jag var en vecka i Rumänien med helt fantastiska elever och en lika fantastisk kollega. Jag fick lära mig så mycket, se så mycket. Tänka och känna så mycket. Växa så mycket.

Vi fick bekanta oss med det arbete som organisationen NetWorks Romania gör bland romerna i ett av Europas fattigaste och mest utsatta områden. Imponerande. Jag kommer aldrig någonsin att glömma de unga vuxna som hade gett ett eller två eller åtta år av sitt liv för att hjälpa, tjäna och göra skillnad. På riktigt. Jag vill aldrig någonsin glömma.

Vi fick en pratstund med organisationens grundare, en pratstund som gjorde intryck på oss alla. Jag minns att jag frågade hur man kan hjälpa om man vill hjälpa men inte har vad som krävs för att ge ett emmer två eller åtta år av sitt liv. Hans svar kom på några få sekunder.

– You can buy our dece-products.

Och det har jag gjort. Och det tänker jag fortsätta göra. Jag har nämligen sett de baracker där väskorna tillverkas. Jag har haft de anställdas barn i min famn. Jag har mött en flicka som jobbar stenhårt i skolan och som har som livsmål att en dag få jobba på dece. För hon såg vad det gjorde med hennes mamma. Att få ett jobb, en uppgift, ett syfte.

Vill du ge en människa ett jobb, en uppgift, ett syfte? Gå in på dececlothing.com och gör ett köp som gör en skillnad. Som dessutom ger dig en på riktigt riktigt kvalitativ, handgjord produkt.

Och ja. Det här är helt skamlös reklam. Och nej. Jag skäms inte det minsta.

Bild från deces hemsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s