De allra bästa bitarna

– Var är era leksaker? frågade barnet som besökte vårt sommarhus.

Bra fråga. Rimlig. Grejen är bara den att vi faktiskt inte har leksaker där. Typ alls. Det för med sig nästan bara fördelar. Barnen hittar nämligen på otroligt bra lekar och projekt när det inte finns någon gratisväg. Den här sommaren har de bland annat ordnat teaterföreställningar (som de dessutom oftast övat tillräckligt mycket inför, vilket jag värdesätter skumt mycket) grundat ett företag som erbjuder städ- och massagetjänster samt arrangerat en välgörenhetsgala och en idrottsdag. Så sjukt bra grejer.

Nästan bara fördelar? Nackdelen är väl att de tillverkar och producerar så mycket för lekarna och projekten. Det ligger pappersbitar, pennor, lim och tejp överallt. Och jag menar överallt.

Men det är värt sitt pris. Jag skulle när som helst betala det dubbla i pappersskräp för all lek mina barn får när vi lever vårt sommarliv. Deras sommarliv påminner nämligen om de allra bästa bitarna ur min egen barndom.

Tänk att det där knasiga huset faktiskt är vårt och att det rymmer och ger och skapar så mycket gott och vackert. Tack för i sommar, bästa Torphage! Vi längtar redan tillbaka.

Bilder: Matilda Audas Björkholm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s