De allra bästa bitarna

– Var är era leksaker? frågade barnet som besökte vårt sommarhus.

Bra fråga. Rimlig. Grejen är bara den att vi faktiskt inte har leksaker där. Typ alls. Det för med sig nästan bara fördelar. Barnen hittar nämligen på otroligt bra lekar och projekt när det inte finns någon gratisväg. Den här sommaren har de bland annat ordnat teaterföreställningar (som de dessutom oftast övat tillräckligt mycket inför, vilket jag värdesätter skumt mycket) grundat ett företag som erbjuder städ- och massagetjänster samt arrangerat en välgörenhetsgala och en idrottsdag. Så sjukt bra grejer.

Nästan bara fördelar? Nackdelen är väl att de tillverkar och producerar så mycket för lekarna och projekten. Det ligger pappersbitar, pennor, lim och tejp överallt. Och jag menar överallt.

Men det är värt sitt pris. Jag skulle när som helst betala det dubbla i pappersskräp för all lek mina barn får när vi lever vårt sommarliv. Deras sommarliv påminner nämligen om de allra bästa bitarna ur min egen barndom.

Tänk att det där knasiga huset faktiskt är vårt och att det rymmer och ger och skapar så mycket gott och vackert. Tack för i sommar, bästa Torphage! Vi längtar redan tillbaka.

Bilder: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s