Kurabyxor

Några av de andra barnen i sommarfamiljen frågade varför Hilde hade kurabyxor. Det regnade ju inte. Verkligen inte. Jag visste inte ens hur jag skulle svara. Har de inte ens träffat Hilde? Har de inte märkt att hon har vad hon vill när hon vill? Har de inte insett att man får välja sina strider med den här bruden omsorgsfullt och att kurabyxor i solsken inte ens finns på kartan över strider värda att ta? Jag skulle ju aldrig säga nej till en sådan sak. Mina nej till henne sparas till de tillfällen när hon utgör någon slags fara för sig själv eller andra. Det blir tillräckligt många nej ändå.

Men så är jag också ganska obrydd i vad mina barn har på sig. Det är lääänge sedan jag såg deras kläder som något slags accessoarer till mig själv. Ingrid hade några veckor på dagis när hon dagligen bar luciaklänning. Och en annan period när hon dagligen hade på sig julfestklänningen. Bättre pris per användning på festplagg har vi aldrig uppnått.

Det är ju faktiskt inte farligt att vara underligt klädd. Det är faktiskt bara underligt.

Och underligt är underligt ofarligt.

Hon i kurabyxorna är fotad av sin älskade moster Matilda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s