Kurabyxor

Några av de andra barnen i sommarfamiljen frågade varför Hilde hade kurabyxor. Det regnade ju inte. Verkligen inte. Jag visste inte ens hur jag skulle svara. Har de inte ens träffat Hilde? Har de inte märkt att hon har vad hon vill när hon vill? Har de inte insett att man får välja sina strider med den här bruden omsorgsfullt och att kurabyxor i solsken inte ens finns på kartan över strider värda att ta? Jag skulle ju aldrig säga nej till en sådan sak. Mina nej till henne sparas till de tillfällen när hon utgör någon slags fara för sig själv eller andra. Det blir tillräckligt många nej ändå.

Men så är jag också ganska obrydd i vad mina barn har på sig. Det är lääänge sedan jag såg deras kläder som något slags accessoarer till mig själv. Ingrid hade några veckor på dagis när hon dagligen bar luciaklänning. Och en annan period när hon dagligen hade på sig julfestklänningen. Bättre pris per användning på festplagg har vi aldrig uppnått.

Det är ju faktiskt inte farligt att vara underligt klädd. Det är faktiskt bara underligt.

Och underligt är underligt ofarligt.

Hon i kurabyxorna är fotad av sin älskade moster Matilda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s