Augusti

Första augusti kom och gick och från och med den dagen är jag inte längre anställd av Helsingfors stad. Det hejdå jag sa i praktiken för två månader sedan är nu sagt också i teorin. Jag är inte längre lektor i modersmål och litteratur i Gymnasiet Lärkan, och trots att jag har vetat det länge har jag ändå tänkt på det flera gånger i dag. Det är verkligen slut nu.

I tio år har augusti inneburit att jag har fått börja jobba igen på ett jobb jag vet att jag älskar. I år innebär augusti att jag får börja jobba på ett jobb jag tror att jag älskar. Det är på inget sätt synd om mig, det är enormt mer än de flesta får. Men lite, lite kan jag ändå sakna det där vet när jag nu får lita på tror. Det blir väldigt annorlunda, men jag tror det blir väldigt bra.

Konstaterar jag i något som påminner om mörker i denna sena kväll som påminner om sommarens sista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s