Sådant som faktiskt överträffar

Jag blir tydligare och helare när jag skriver. Det är min ständiga genväg till tacksamhet och förundran och den har jag inte råd att hoppa över.

Men ibland kommer dagar när skrivandet helt enkelt inte får plats, när det får lov att ge vika för sådant som faktiskt överträffar. I dag var en sådan jag. I går var en sådan dag.

Älskade vännerna som en gång i tiden var vårt mesta häng i Helsingfors kom hit i går och de tog vår nya hemby till sitt hjärta. Vi åt gott, skrattade gott och samtalade gott. Vi sov varken speciellt gott och länge, men ibland får sömnen lov att ge vika för sådant som faktiskt överträffar.

Sedan kom nästa gäng, redan innan det första hunnit åka. De där som vi saknat i vår vardag i tio år och som plötsligt kan komma på besök utan packning (men inte gör det eftersom den ena alltid har med sig mar). Tre familjer spelade fotbollsmatch tillsammans och jag tror att vår unga spelare kommer att bevara den stunden i sitt hjärta. Den där känslan av att alla vuxna lämnar viktigt åt sidan för ännu viktigare är stor.

Jag har fått nypa mig själv i armen flera gånger i dag. Är det här mitt liv? Kan tillvaron vara så här bekymmerslös? Kan det vara så här lätt att andas?

Och jag hör en liten viskning. Ja. Jag tror nästan det är Gud själv som viskar och jag golvas av den där tacksamheten som jag vissa dagar inte kan hitta utan tangentbord.

Lifvet. Lifvet.

Den här blilden ger dagarna som gått NOLL rättvisa. Men ofta får fotandet ge vika för sådant som faktiskt överträffar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s