Både stor och liten

För elva år sedan stod jag och tittade ut genom fönstret. Jag såg bilar och människor hasta omkring som om det var en helt vanlig måndag. Fattade de inte att världen var ny? För alltid annorlunda?

För elva år sedan föddes Ingrid Birgitta Maria och för elva år sedan blev jag mamma. Trots att jag själv numera kan hasta omkring som om det var en helt vanlig någonting blev världen ny den där gången och för alltid annorlunda. Ibland gör det gott att påminna sig.

I dag får vi fira en rolig, godhjärtad, målmedveten, viljestark, klok, envis och kvällspigg elvaåring. Hon vill bli president när hon blir stor för hon tror att hon skulle bestämma bra saker. Hon är världens bästa storasyster till Hilde alla dagar och till Arvid de dagar hon sovit tillräckligt mycket. Hon kan nästan allt och vill lära sig resten. Hon är samtidigt både stor och liten i en ibland förvirrande men alltid oslagbar kombination. Hon är väldigt mycket sin egen och vet oftast precis vad hon vill.

– Mamma, här är en sådan tröja som du skulle ha om du skulle vara jag men den är SÅ inte min stil, kan hon konstatera i butik.

Och jo, hon har alltid rätt. Hon vet hurdan stil jag skulle ha om jag var elva, och hon vet att det verkligen inte är hennes.

Hon är i sanning en av de största gåvor jag någonsin fått och varje dag gör hon mitt liv rikare och roligare.

Vi två. Fotograferade för ett år sedan av Maria Hedengren. Hon i ett av få plagg som är bådas vår stil.

One thought on “Både stor och liten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s