12 gånger

Sedan början av februari har jag åkt tåg 12 gånger mellan Helsingfors och Österbotten. Oftast ensam, ibland med barn. Aldrig med Fredrik. Om VR gjort sitt bästa kvartal någonsin nu är jag direkt medskyldig. Jag har nu, denna sista tågresa, distans nog för att räkna ut hur många gånger det blev. Jag har inte ännu distans nog gör att räkna ut hur många pengar det blev.

Nu har jag sommarlov. På riktigt. Och nu, på väg mot den ort som länge varit mitt semesterparadis men som nu är mitt hem, ser jag tillbaka på året som gått. Det går ju att mäta ett år också i annat än i antalet tågresor.

Det var kanske inte direkt ett dåligt år, kanske inte ens nästan. Men nog var det ett konstigt år. Först en hösttermin som präglades av det stora beslutet. Skulle vi eller skulle vi inte? Sedan en vårtermin som sedan präglades av sviterna av det stora beslutet. Jag hade hoppats på en helt annan slags vårtermin, men nu blev den här mig given och så är det med det.

Jag har vuxit i tillit. Jag har vuxit i tillförsikt. Jag har vuxit i förtröstan. Tillit, tillförsikt och förtröstan är sjukt fina egenskaper att få äga men sjukt jobbiga egenskaper att lära sig. Det är lätt att säga med facit på hand att det ju blev bra till sist och nog inte var så farligt, men jag minns fortfarande den där aprildagen när jag insåg att det var länge sedan jag kände mig riktigt glad på riktigt. Och jag minns när Fredriks glädje också började naggas i kanten. Hans glädje står och faller med min. Det är jätteskört att det är så. Det är jättefint att det är så.

Nu åker jag hem efter att tjuvstartat på nya jobbet. Huvudet snurrar av allt härligt och roligt och samtidigt är det så skönt att få åka hem. Till mitt och vårt hem.

Nu ska vi bo där. På riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s