Om jag hade vetat

Det är så många som har frågat. Vad gör en läsambassadör egentligen?

Jag vet inte riktigt. Egentligen. Men jag vet att jag i dag har haft min första arbetsdag och att jag pirrar av iver. Jag vet också att jag ser mer och mer fram emot det här jobbet ju mer jag anar av det.

Dessutom vet jag att hela Svenskfinland är mitt arbetsfält och det nog är plåster på såren för en som har svårt att ta farväl. Jag kommer ofta att få komma tillbaka till det Helsingfors jag har lite svårt att släppa taget om. Faktum är att jag skriver den här texten på buss 415 som tar mig från järnvägstorget till kompisarna där jag ska sova i natt. Faktum är alltså att jag redan i dag har fått hänga med den bästa vän som jag kommer att sakna så mycket.

Tänk att det kunde bli så bra. Tänk om jag hade vetat.

Minutfärsk buss-selfie i skumt solljus.

En reaktion på ”Om jag hade vetat

  1. Ibland… blandar Herren korten på ett sätt vi aldrig kunnat ana. Och vi står där med förvåningens finger i häpnadens mun, och börjar fatta att GUD ÄR GOD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s