Om vem jag är

– Du har fina vänner som öppnar sitt hem för er.

Sa hon i dag när jag berättade att vi numera är mellan hem och därmed bor hemma hos vårs vänner.

Hon har naturligtvis helt rätt. Jag har fina vänner. Sanslöst fina vänner. Faktum är att de är så fina att jag knappt stannat upp inför det faktum att vi faktiskt får bo hos dem, de är liksom så fina att jag bara visste att vi skulle få göra det. Det var det mest självklara och givna på länge.

För tio år sedan flyttade vi till Helsingfors tillsammans med de här vännerna. Vi valde inte Helsingfors på grund av studier eller jobb, vi valde Helsingfors på grund av dem. Det valet har vi aldrig ångrat. Att det äventyr vi började tillsammans en gång nu slutar med en månads intensivt umgänge känns på alla sätt rätt och värdigt.

Det sägs ju att våra vänner säger vem vi är. I så fall är så är jag helt otroligt fantastisk.

Hon och jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s