Att se varje liten möjlighet

Hon ska sommarjobba på samma ställe som förra sommaren, berättar hon. Hon trivdes ju, så det är tryggt och bra.

Men hon berättar också att det kan hända att hon får ett annat jobb och att hon tar det i så fall. Något med dokumentera, något med resa och något med att flera tusen unga från hela världen har lämnat in en ansökan.

Hörde jag rätt? Jo, det gjorde jag. Hon kanske får ett annat jobb. Ett som flera tusen unga från hela världen har sökt.

Jag vet att hon och jag båda är människor, men nog känns det som om vi är gjorda av helt olika saker. Är vi verkligen samma grej?

Jag skulle ju aldrig tro att jag kan få ett jobb som flera tusen andra sökt. Jag skulle aldrig ens söka ett sådant jobb. Jag skulle aldrig våga andas om det om jag mot all – verkligen all – förmodan ändå hade sökt det.

Jag tror jag är vanligare än hon. Jag tror hon har roligare än jag.

Att se varje liten möjlighet som en möjlighet är en gåva. Hon påminde mig om något viktigt. Hon som är lika mycket människa som jag.

Jag vill aldrig bli cynisk. Men jag vill å andra sidan inte heller vara den som tror att alla kan bli och göra vad som helst, för det är helt enkelt inte sant. Tur att det finns så mycket däremellan. Ibland är medelvägen en skönt bred väg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s