Andras tro

Oftast tror jag att det ordnar sig. Att det finns en väg och en plan också för mig. Men det finns dagar och stunder när jag tvivlar.

Tänk att jag tvivlar. Jag. Som ju nästan alltid tror, så länge det är för andras skull jag får göra det. På något konstigt sätt är det lättare att tro för andra än att tro för mig själv.

I dag i kyrkan träffade jag en man som jag träffar sällan. För sällan. Han frågade om vår flytt och han frågade om jag har fått något jobb. Och nej, det har jag ju inte.

– Det ordnar sig. Gud har en väg för dig, sa han.

Han sa det med så mycket lugn och vishet att jag i den stunden bara visste att han har rätt. Det ordnar sig.

Han sa inte många ord till mig där i soppkön, men de ord han sa lyfte mig. Bar mig. Och jag tänker att det kanske är därför vi får tro för varandras skull; för att andras tro ibland kan väga tyngre än vårt eget tvivel.

Ensam är verkligen, verkligen inte stark. Ibland är ensam bara rädsla och mörker och hopplöshet och ett läge där helt fel tankar får slå rot.

Så tänk att vi får ha varandra. Tänk att vi får uppmuntra varandra. Tänk att vi får tala liv och tro över varandra.

Tänk att en minut en soppkö kan påminna en om det.

Så här förväntansfull var jag på Disney on ice 2018. Så här förväntansfull är jag (ibland) inför framtiden. Mer så nu än innan jag ställde mig i soppkön.

3 thoughts on “Andras tro

  1. Precis så är det, några få ord kan lytfta och bära en! Tack för dina fina texter, ord. De gör ofta min dag eller kväll lite lättare.

  2. Bara ett litet tips åt dig, de söker flera lärare i Malax kommun, vet inte om detta är något för dig, men tänkte tipsa dig in case of. Tack för en fin blogg!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s