För dem

Jag firar inte kvinnodag, men jag uppmärksammar den. Inte primärt för mig utan primärt för dem. För dem som inte ens kan föreställa sig att drömma om de möjligheter och rättigheter som är mina. För dem som kommer efter mig, för att de ska ha möjligheter och rättigheter som jag inte ens kunde föreställa mig att drömma om.

Jag säger inte att det är fel att fira sin kvinnlighet, men jag gör det hellre en annan dag. För den här dagen handlar ju inte om att hylla kvinnan, den handlar om att lyfta fram den kamp som vi fortsättningsvis behöver föra. Och bland rosor och chokladaskar kan det vara svårt att få syn på de riktigt viktiga frågorna.

För att uppmärksamma kvinnodagen donerade jag i år en summa pengar för att fler kvinnor ska få livsavgörande och livsomvandlande utbildning. Vill du vara med? Här.

För dem. Alla tre. För en jämställd värld gynnar dem. Alla tre.

Bild: Maria Hedengren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s