För dem

Jag firar inte kvinnodag, men jag uppmärksammar den. Inte primärt för mig utan primärt för dem. För dem som inte ens kan föreställa sig att drömma om de möjligheter och rättigheter som är mina. För dem som kommer efter mig, för att de ska ha möjligheter och rättigheter som jag inte ens kunde föreställa mig att drömma om.

Jag säger inte att det är fel att fira sin kvinnlighet, men jag gör det hellre en annan dag. För den här dagen handlar ju inte om att hylla kvinnan, den handlar om att lyfta fram den kamp som vi fortsättningsvis behöver föra. Och bland rosor och chokladaskar kan det vara svårt att få syn på de riktigt viktiga frågorna.

För att uppmärksamma kvinnodagen donerade jag i år en summa pengar för att fler kvinnor ska få livsavgörande och livsomvandlande utbildning. Vill du vara med? Här.

För dem. Alla tre. För en jämställd värld gynnar dem. Alla tre.

Bild: Maria Hedengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s