Därför skriver jag också nu

Jag borde inte skriva nu. Jag borde inte skriva när det enda jag egentligen vill skriva är att jag inte riktigt kestä med det faktum att Hilde visserligen är frisk nu men att Arvid har blivit sjuk i stället.

Ändå skriver jag.

För när jag skriver tar jag ett avgörande steg tillbaka. När jag sätter ord på mitt liv måste jag liksom backa lite och då ser jag att 39 graders feber ändå bara är 39 graders feber.

Bland det goda som skrivandet ger mig finns onekligen perspektiv. Jag landar så gott som alltid i någon slags tacksamhet om jag bara väljer att skriva. Att hans feber var den största sorg som den här dagen bjöd på berättar mycket om den här dagen. Att jag har råd att se febern som ett problem berättar mycket om hur rik jag är.

Därför skriver jag också nu. Med en sovande, febervarm bredvid mig i sängen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s