Därför skriver jag också nu

Jag borde inte skriva nu. Jag borde inte skriva när det enda jag egentligen vill skriva är att jag inte riktigt kestä med det faktum att Hilde visserligen är frisk nu men att Arvid har blivit sjuk i stället.

Ändå skriver jag.

För när jag skriver tar jag ett avgörande steg tillbaka. När jag sätter ord på mitt liv måste jag liksom backa lite och då ser jag att 39 graders feber ändå bara är 39 graders feber.

Bland det goda som skrivandet ger mig finns onekligen perspektiv. Jag landar så gott som alltid i någon slags tacksamhet om jag bara väljer att skriva. Att hans feber var den största sorg som den här dagen bjöd på berättar mycket om den här dagen. Att jag har råd att se febern som ett problem berättar mycket om hur rik jag är.

Därför skriver jag också nu. Med en sovande, febervarm bredvid mig i sängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s