Söka till idol

Hon är mer begåvad än jag och jobbar dessutom hårdare. Du kan ge henne nästan vad som helst – en penna, en gitarr, ett piano – och hon kommer att skapa något häftigt.

Men det fanns en tid när hon inte kunde förstå varför jag inte sökte till Idol.

SÅ bra tyckte hon nämligen att jag var. Och det, mina vänner, är en del av definitionen på syskonkärlek. För mycket kan man säga om mig, men i Idol skulle jag bli ytterst kortlivad.

Att få vara storasyskon är att helt oförtjänt få växa upp med en okritisk fanklubb. Men att vara storasyskon är också att själv gå med i en massa fanklubbar senare. Jag är så oerhört stolt över de tre unga kvinnor som är mina yngre systrar. De är mästerliga mästerverk alla tre. Att de hör ihop med mig övergår mitt förstånd men gör mig glad alla dagar.

De borde söka till Idol. På riktigt.

2 thoughts on “Söka till idol

  1. Ja! Jag är också äldst av fyra och en dag i somras sa min mellanlillasyster “då jag var liten drömde jag alltid om att du skulle vara med i melodifestivalen”, det finns ju väldigt få små barn som drömmer sådant om någon annan? Förutom småsystrar då.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s