Det där korta, enkla steget

Han vaknar för tidigt varje morgon numera. Har gjort det tio morgnar i rad. Varje morgon börjar med samma fråga.

– Får jag öppna mina kalendrar nu?

Minst varannan av dessa morgnar har jag hotat med att vi snart måste sluta med morgonöppning. Jag borde sluta med det, för hoten är tomma varje gång. Jag älskar decembermorgnar.

Men samtidigt tänker jag varje dag på alla de föräldrar som av olika orsaker avskyr decembermorgnar. Jag tänker på föräldrar som övernattar i smala sjukhussängar bredvid dödssjuka barn. Jag tänker på föräldrar som tvingas ta snabblån för att skramla ihop till en rimlig julhelg. Jag tänker på föräldrar som vet att de inte kommer att ge sina barn ett hem med samvetstro, med glad förtröstan, hopp och tro utan ett hem med med otrygghet, rädsla och hot som tyvärr inte alls är tomma.

Och jag tänker på hur lätt det är att göra något för att hjälpa någon av alla de föräldrar och familjer som just nu går på knäna, men jag tänker också på hur det är ännu lättare att bara tänka. Ofta är det väl därför vi stannar där, i stället för att göra den där betalningen eller bli den där understödjande medlemmen eller månatliga givaren.

Låtom oss. Ta det där korta, enkla steget som vi i teorin vet att är lätt att ta. Låtom oss göra någon annans jul lite ljusare och gladare,

2 reaktioner på ”Det där korta, enkla steget

  1. Jag hotade med exakt samma sak i morse, efter en väldigt kaotisk morgon. Tack för påminnelsen att jag egentligen har det så väldigt bra och inte alls behöver tycka synd om mig själv fast vår morgon var allt annat en lugn och rofylld.

    Och tack för en spark i baken. Så länge har jag tänkt donera någonting nångonstan men det stannar liksom alltid där, bara för att jag inte vet vart och bara inte orkar ta tag i det.. Nå nu blev det en donation till rädda barnen i alla fall. Alltid en start.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s