Första gången

När hon kommer hit har hon med sig en kylväska full med mat och hon har planerat mat för tio personer för flera dagar. Bara därför kunde man älska henne.

En av dagarna hon är här städar hon vårt kök medan jag är på jobbet. När jag kommer hem blänker köket och ändå tar det faktiskt en stund innan jag märker det. Om jag minns rätt hinner hon till och med fråga vad jag tycker.

Att tänka sig det omvända går inte ens. Att jag skulle ha med mig mat till färdigt uttänkta maträtter när jag besöker henne eller att jag skulle städa arbetsbänken i deras kök… Nej, det går inte ens att tänka.

På så väldigt många sätt är vi nämligen så väldigt olika. På ännu fler sätt tycker vi väldigt, väldigt mycket om varandra.

Men på några sätt är vi så lika. Jag är trettiofem och hon är trettiofyra men ingen av oss har någonsin haft rött läppstift, trots att vi båda tänkt tanken. En av oss har till och med tänkt tanken så mycket att hon äger ett rött läppstift. Så när fredagskvällen är här och våra män har åkt på ishockeymatch målar vi läpparna röda. Vi är också på det sättet lika; röda läppar testar vi helst första gången i hemmets trygga vrå.

Det säger inte allt om någon av oss, men det säger något. Att vi är varandras säger ännu mer. Tänk att hon vill finnas i mitt liv!

Första gången och hittills enda gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s