En människa som många väljer bort

Du ligger i min famn och jag tänker att du kanske är en av de vackraste i hela världen. Och just då ler du mot mig och jag tänker att vi kan stryka kanske. Du är helt säkert en av de vackraste i hela världen.

Det är helt obegripligt för mig att just du är en människa som många väljer bort. Jag tänker att de nog inte vet vad de väljer bort, vem de väljer bort.

Jag vill för alltid leva i ett samhälle där vi välkomnar dig, där vi vill ha dig och där vi förstår att vi behöver dig. Du är inte bara ett tillräckligt litet minus utan ett helt avgörande plus.

De flesta av oss vill väl ha ett samhälle där annorlunda finns. Men helst vill vi inte ha det på vår egen bskgård. Och jag älskar att det finns människor som med öppna armar välkomnar annorlunda. Inte på deras bakgårdar, utan i deras vardagsrum och i deras hjärtan.

Du har en kromosom mer än de flesta av oss. Inte en för mycket, men en mer.

Du är helt perfekt.

Och i mitt hjärta har du för alltid en egen plats.

2 reaktioner på ”En människa som många väljer bort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s