Hela min världsbild

Någon dag ska jag säkert sluta skriva om Rumänien, men den dagen är inte i dag. Heller.

För i dag skriver min elev Julia Melin så här om veckan på rumänsk mark:

“Jag var en av de elever som fick möjligheten att tillsammans med Lärkan besöka byn Siria i Rumänien förra veckan. Vi åkte dit för att besöka volontärorganisationen Networks Romania som jobbar för att förbättra romernas situation. Jag fick se, uppleva och höra berättas om saker jag aldrig ens kunnat föreställa mig och resan lämnade stora spår i mig och gav mig ett väldigt hälsosamt perspektiv på livet.

Att från Finland landa i ett samhälle där ett helt folk upplever förtryck och fördomar, samt tvingas leva i extrem fattigdom utan att vara säkrade mat på bordet alla dagar har inte bara påverkat mig, utan förändrat hela min världsbild och sättet jag vill leva mitt liv på.

Det är hemskt svårt att beskriva veckan i några meningar och jag önskar så innerligt att alla, verkligen alla, någon gång i livet ska kunna berätta om en liknande upplevelse som den vi fick ta med oss från Siria. För vi behöver det, vi behöver öppna våra ögon och se verkligheten för den den är, för att tillsammans kunna förbättra vår värld ett steg i taget.”

Julia Melin

Jag är så tacksam över att vi fick göra den här resan. Över att vi fick en större värld för att sedan kunna förbättra den. Och så tacksam över att också unga ögon, unga hjärnor och – framför allt – unga hjärtan fick vara med om samma resa.

Ett steg i taget.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s