Hela min världsbild

Någon dag ska jag säkert sluta skriva om Rumänien, men den dagen är inte i dag. Heller.

För i dag skriver min elev Julia Melin så här om veckan på rumänsk mark:

”Jag var en av de elever som fick möjligheten att tillsammans med Lärkan besöka byn Siria i Rumänien förra veckan. Vi åkte dit för att besöka volontärorganisationen Networks Romania som jobbar för att förbättra romernas situation. Jag fick se, uppleva och höra berättas om saker jag aldrig ens kunnat föreställa mig och resan lämnade stora spår i mig och gav mig ett väldigt hälsosamt perspektiv på livet.

Att från Finland landa i ett samhälle där ett helt folk upplever förtryck och fördomar, samt tvingas leva i extrem fattigdom utan att vara säkrade mat på bordet alla dagar har inte bara påverkat mig, utan förändrat hela min världsbild och sättet jag vill leva mitt liv på.

Det är hemskt svårt att beskriva veckan i några meningar och jag önskar så innerligt att alla, verkligen alla, någon gång i livet ska kunna berätta om en liknande upplevelse som den vi fick ta med oss från Siria. För vi behöver det, vi behöver öppna våra ögon och se verkligheten för den den är, för att tillsammans kunna förbättra vår värld ett steg i taget.”

Julia Melin

Jag är så tacksam över att vi fick göra den här resan. Över att vi fick en större värld för att sedan kunna förbättra den. Och så tacksam över att också unga ögon, unga hjärnor och – framför allt – unga hjärtan fick vara med om samma resa.

Ett steg i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s