Vägrar släppa taget

Någon dag ska jag säkert sluta skriva om Rumänien, men den dagen är inte i dag.

Dagen efter att jag kommit hem från den projektresa som ville öppna elevernas ögon för romernas situation där kan vi läsa om deras situation här. Och vi vet att den är dålig överallt. Ett helt folk är bundet och förföljt av fördomar och attityder som vägrar släppa taget.

Men det finns också envisa motkrafter som trotsar. Som vägrar låta greppen hårdna.

Det var inte bara elevernas ögon som öppnades. Jag trodde jag såg hyfsat klart, men jag har fått inse att min blick varit grumlad. Nu ser jag tydligare. Och även om det är plågsamt att se vill jag aldrig mer blunda.

Må jag inte.

Det finns så mycket som är så fel i dem här världen som på så många sätt är så mycket bättre. Må jag våga se. Må jag orka se. Må jag handla.

Kanske mest av allt det. Må jag handla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s